У Городенківській громаді за грант створять туристичний маршрут “Пінзель. RETURN”


Городенківська міська рада підписала грантовий договір з Українським культурним фондом в рамках програми “Культура. Туризм. Регіони” на суму 623 446 грн.

У рамках цієї програми буде реалізовано проєкт “Інноваційний культурно-туристичний маршрут “Пінзель. RETURN”. Щонайменше дев’ять унікальних локацій Покуття буде об’єднано в новий туристичний маршрут. Про це йдеться на сторінці Городенківської міської ради. 

Серед них костел Святого Михайла у селі Михальче, церква Святого Миколая Чернецького у селі Семаківці, Дністровський каньйон, розташований на межі Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей, а також низка об’єктів у місті Городенка: другий за віком міст-віадук, Велика синагога, церква Успіння Пресвятої Діви Марії, Вірменський костел. Серцем маршруту стане Костел Непорочного Зачаття Діви Марії разом з монастирськими келіями та унікальною фігурою Діви Марії, яку створив Георг Пінзель.

Практично кожна локація має вік понад 300 років, тому першочергова мета ‒ привернути увагу до історії, надати забутим пам’яткам нового сенсу, створити оригінальний, захопливий шлях мистецькими об’єктами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!