У Калуші моніторять школи і торгівлю. Бояться отруєнь


Перед початком нового навчального року калуська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула комплекс питань, пов’язаних із забезпеченням санітарно-епідеміологічної безпеки дітей у навчальних закладах.

Зокрема, комісія доручила управлінню освіти і директору ТВО «Школяр» вирішити питання гарячого водопостачання дошкільних навчальних закладів та дотримуватися встановленої санітарними правилами наповнюваності груп, повідомляють "Вікна".

Крім того,  рішенням засідання комісії зобов’язано підвищити відповідальність керівників навчальних закладів за створення безпечних умов для здоров’я дітей, харчування та навчання. Встановлено зобов’язати директорів загальноосвітніх навчальних та дитячих дошкільних закладів забезпечити належний санітарно-технічний стан водопровідних і каналізаційних систем, організацію харчування, медичного забезпечення та здійснення заходів щодо своєчасної та ефективної профілактики інфекційних захворювань. Також мають забезпечити постачання продуктів харчування і продовольчої сировини  належної якості лише при наявності відповідних документів.

Комісія  також звернула увагу на безпеку реалізації продуктів харчування. При цьому, просять забезпечити належний нагляд на забійних пунктах і м’ясопреробних підприємствах, а також — під час реалізації сировини рослинного і тваринного походження. Контроль за стихійною та несанкціонованою торгівлею доручено здійснювати правоохоронцям.