У Карпатах на людей нападає одна й та ж ведмедиця, яка захищає своє потомство


У Верховинському районі, в лісі біля села Кривопілля, на людей нападає одна й та ж ведмедиця.

Лісники просять людей не збирати ягоди та гриби на цій території, повідомив кореспонденту Укрінформумисливствознавець району Володимир Гаврильчук.

“З початку літа зафіксовано два факти нападу ведмедиці на людей. Їх здійснює один і той самий хижак. Ведмедиця веде себе агресивно, бо виходжує мале ведмежа. Людям зараз варто утриматись від походів до лісу за ягодами та грибами”, — говорить Гаврильчук.

За його словами, ведмедиця бродить хащами на межі Верховинського та Косівського районів, на території Верховинського держлісгоспу. Ведмежа у неї з’явилось на світ, орієнтовно, в лютому.

“Взагалі ведмеді дуже рідко нападають на людей, а агресію проявляють, коли захищають своє потомство, поїдають здобич, або у випадку поранення”, — зазначає лісник.

За його словами вже за кілька років, коли ведмежа підросте, ведмедиця піде у ліс подалі від людей і загроза зникне. Нині ж її поведінка не прогнозована, тож, краще триматись подалі цього місця.

Нагадаємо: у липні ведмедиця напала на 25-річну жінку, яка, після зустрічі з хижаком, потрапила до лікарні з рваними ранами обох рук. Кілька днів тому від медведиці ледь врятувався житель Кривопілля. Йому довелось вилізти на дерево і дочекатись, коли звір зникне у хащах.