У Карпатах трагічно загинула туристка з Івано-Франківська


Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

У четвер, 21 травня о 19.13 годині до оперативно-координаційного центру УДСНС в області від чергового по Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення (СПРЧ АРЗ СП) поступило повідомлення про те, що під час проходження маршрутом Чорногірського хребта групою туристів в районі урочища “Гаджина” гори Шпиці Верховинського району виявлено 58-річну жительку Івано-Франківська, яка перебуває у важкому стані, має численні забійні травми та самостійно не може пересуватись.

Потерпіла відпочивала в селі Бистрець, Верховинського району, та впродовж дня 21 травня самостійно здійснювала сходження до гори Шпиці.

О 19.56 годині для проведення аварійно-рятувальних робіт залучено рятувальників Верховинського пошуково-рятувального відділення (4 чол., 1 од. тех.), додатково 2 волонтери команди Ture та два місцеві жителі. 

О 22.10 годині рятувальники Верховинського ПРВ прибули до місця події, встановлено, що потерпіла перебуває у важкому стані з травмами голови, внутрішніх органів та загальне переохолодження. О 22.30 годині розпочато заходи з перенесення потерпілої на ношах, яка перебуваючи у важкому стані втратила свідомість.

Станом на 03.45 годину 22 травня рятувальниками та волонтерами на носилках перенесено близько 5,5 км. та перевезено близько 4,5 км. на спеціалізованому автомобілі волонтерів жінку до села Бистрець Верховинського району та і передано працівникам швидкої невідкладної медичної допомоги. Медичними працівниками було діагностовано смерть потерпілої. 

Обставини отримання травм та смерті встановлюються працівниками поліції.       

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!