У Коломиї затримали наркоторговця


Мешканець Коломиї збував наркотичні засоби та психотропні речовини потенційним клієнтам.

За попередніми підрахунками, заробіток фігуранта складав близько 100 тисяч гривень щомісяця. Наразі зловмисника поліцейські затримали та повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна, інформує пресслужба обласної поліції.

Викрили та задокументували злочинну діяльність «наркозбувача» оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Івано-Франківській області спільно з працівниками Коломийського районного відділу поліції. Слідчі дії проводились під процесуальним керівництвом Коломийської окружної прокуратури.

Встановлено, що упродовж 2020 року 34-річний раніше судимий коломиянин організував незаконний бізнес на території Коломиї та району. Наркодилер збував амфетамін під час особистих зустрічей з клієнтами.

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання прикарпатця та вилучили згортки з наркотичними засобами, мобільні телефони, електронні ваги, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази, які підтверджують причетність зловмисника до вчинення злочину.

Все вилучене правоохоронці направили на проведення низки необхідних експертиз.

Наркозбувача слідчі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу.

Йому вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. У ході слідства правоохоронці встановлюють канал надходження наркотичних речовин.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!