У Коломиї біля храмів з'явилися дитячі майданчики


Біля храмів у Коломиї вперше запрацювали три дитячі майданчики. Ініціював та сприяв у їхньому встановленні правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Василій Івасюк.

Ще півроку тому владика Василій висловив таке добре починання, адже, як сказав, шлях дитини до Господа Бога розпочинається, в тім числі, й через розташовані біля святих храмів дитячі майданчики, повідомляє Коломийська РДА.

Наразі коломийські діти отримали три новенькі відпочинкові місця. Два у місті: на вулиці І. Мазепи біля в’їзду в Коломию біля церкви Святих князя Володимира і княгині Ольги та в середмісті на вул. Театральній біля Катедрального Собору Преображення Христового. Радіють новенькому майданчику й діти з Нижнього Вербіжа.

На щойно встановлених дитячих майданчиках побували очільники району: голова районної державної адміністрації Любомир Глушков та голова районної ради Богдан Болюк. Вони не тільки пересвідчилися у добре виконаній роботі, адже майданчики все ж для найменших наших громадян, але й зауважили, що піклуватися надалі ними має громада.

«Дитячі майданчики встановлені, а громади церков чи сіл повинні провести благоустрій місць відпочинку та надалі піклуватися ними»,- зазначив Любомир Глушков.

До того ж очільник району сподівається, що невдовзі місць відпочинку буде ще більше.