У лісі на Прикарпатті померли двоє грибників. Це сталося у різних районах


У суботу вранці, 12 жовтня, рятувальники разом із місцевими жителями виявили тіла двох чоловіків у лісових масивах Калуського та Коломийського районів.

Про трагічні випадки "Бліц-Інфо" розповіли у Головному управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області.

Як зазначається, 12 жовтня надійшло повідомлення про зникнення жителя Коломийського району, 1971 року народження, який 11 жовтня вранці вирушив збирати гриби до лісового масиву поблизу села Товмачик, Коломийської територіальної громади. Коли чоловік не повернувся додому, родичі звернулися по допомогу до рятувальників. Пошукові роботи тривали всю ніч, але, на жаль, вранці тіло чоловіка знайшли рятувальники та місцеві. Загиблого рятувальники транспортували до населеного пункту.

Ще один трагічний випадок стався в Калуському районі. 11 жовтня до рятувальників звернулися з проханням допомогти в пошуках місцевого мешканця, 1963 року народження, який пішов у ліс збирати гриби поблизу села Завій, Новицької громади. Вранці тіло чоловіка виявили місцеві жителі.

До пошуково-рятувальних операцій також були залучені кінологічні відділення з собаками та безпілотні літальні апарати.

Обставини обох трагедій наразі з’ясовуються правоохоронцями.

Рятувальники вкотре звертаються до грибників: не вирушайте в ліс, якщо почуваєтеся зле, і завжди беріть із собою аптечку для першої медичної допомоги, а також не ходіть до лісу коли не знаєте місцевості та при погіршенні погоди.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!