У мерії розповіли, як реформують медзаклади в Івано-Франківську


Нещодавно в Івано-Франківську обʼєднали чотири заклади в одне КНП «Міська клінічна лікарня №1». Новостворений заклад отримає 21 пакет послуг від НСЗУ, втім можливі затримки з фінансуванням.

Про реалізацію чергового етапу реформування медичної галузі Івано-Франківської міської територіальної громади йшлося під час брифінгу в міського голови руслана Марцінківа, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема заступник міського голови Олександр Левицький розповів, в Івано-Франківську провели велику роботу, щоб подати і аргументувати потребу, щоб два заклади були визнані кластерними: ЦМКЛ і Міська лікарня №1.

«8 травня зареєстрували кластерний заклад і подали документи в НСЗУ на погодження пакетів послуг для новоствореного обʼєднаного закладу. Звичайно зміна назви не змінює стану палат, комунікації з НСЗУ, стану забезпечення, наявності чи відсутності персоналу. Робота буде тривати, адже питань багато. Проблемним є питання паузи у фінансуванні через обʼєднання. Всі процеси і процедури ми виконали вчасно, але через це проходять всі, хто обʼєднуються. Наразі заклад справляється, але якзщо буде необхідність, то місто підтримає. Все, що передбачено процедурою ми виконали, отримали підтвердження і чекаємо на підписання пакетів. Це може зайняти трохи часу, адже є велика черга»,- зауважив Левицький.

Своєю чергою Тереза Стефанків - директор КНП «Міська клінічна лікарня №1» розповіла, що обʼєднання проходило важко, але 8 травня вони нарешті «народилися». 

«Працюють всі 4 структурні підрозділи: міська лікарня№1, пологовий, стоматологія і дитяча лікарня. Подали 21 пакет, 12 з них обʼєднані. Ми організували роботу так, що досить швидко подали пакети і зараз очікуємо підписання. Всі працюють чітко і злагоджено. Втім, щоб стати кластерним закладом маємо зробити ще центр ментального здоровʼя. Загалом обʼєднання дало нам змогу обʼєднати ресурси як матеріальні так і людські, що позитивно вплине на якість послуг»,- каже Тереза Стефанків. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!