У нацпарку "Синьогора" кажуть, що обурені джиперами на Рущині, але це не їхня територія


Національний природний парк "Синьогора" прокоментував відео, де джипери катаються на полонині Рущина.

Так, 29 серпня, франківське видання "Галка" оприлюднило відео з кількома автівками, які їздили по полонині.

"НПП "Синьогора" поділяє обурення громадськості щодо зафільмованого факту джипінгу на полонині "Рущина" і обов'язково прийме відповідні заходи для виявлення фактів цієї варварської акції та попередження їх в майбутньому. Також повідомляємо, що полонина "Рущина" не є територією парку, а є в користуванні місцевої громади, і тому працівники НПП "Синьогора" на мають повноважень з контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на цій території. А дороги на полонину "Рущина", де могли-би проїхати будь-які автомобілі через територію парку немає! Є тільки пішохідні туристичні маршрути", - прокоментували у нацпарку заїзд джиперів.

Там додали, що працівники парку проводять перевірку і реєстрацію всіх транспортних засобів на контрольно-пропускному пункті, який встановлений на єдиній автомобільній дорозі для в'їзду в парк. Мова йде про дорогу, яка веде з Гути, а вже на території парку переходить у пішохідний маршрут.

Довідково: Рущина — полонина на межі Івано-Франківського та Надвірнянського районів Івано-Франківської області. Розташована під хребтом Сивуля. Довжина близько 1 км. Полонина є перетином багатьох популярних туристичних маршрутів та популярним місцем ночівлі туристів. На південно-східному краю полонини містяться витоки Бистриці Солотвинської. На південь за 500 метрів розташоване урвище Пекло.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!