У новій виставі Франківського драмтеарту зіграють люди з обмеженими можливостями


Режисерка Франківського драмтеатру Роза Саркісян працює над проєктом «КОЛО - БО - РАЦІО!». Він спрямований на дослідження реальності інклюзії не тільки в нашому суспільстві, але і в межах художнього простору.

У фіналі буде створено виставу-мюзикл «Навіщо Лемуру хвіст Чупакабри» за п’єсою сучасної драматургині Ірини Гарець. У ній зіграють не тільки актори театру, а й люди з інвалідністю, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Менеджер з комунікацій Євген Хімейчук розповідає, що театр виграв грант від Українського культурного фонду на реалізацію проекту про інклюзію.

"Ми піднімаємо тему інклюзії в Україні і хочемо показати, що люди з обмеженими можливостями можуть взаємодіяти з іншими, що вони такі самі, як і ми", - зауважує Хімейчук.

Один з учасників Роман Сухарник розповідає, що вже давно захоплюється театром, а цей проект велика можливість доторкнутись до чогось нового. Хлопець мріє, що пройде відбір та зможе зіграти на сцені.

За словами режисерки Рози Саркісян, у виставі розповідається про закоханого лемура, який хоче мати стосунки з певною пані. Однак, вона каже, що він не такий, тож повинен чогось досягти, аби бути з нею на одному рівні. Тоді він читає про легенду з чупакаброю. У ній розповідається про те, що вони мають чарівний хвіст і якщо його відірвати, то чупакабра зробить все. Коли він знаходить їх, то бачить, що це зовсім мирні тварини.

"Це вистава для сімейного перегляду. Вона про зміни. Про те, як ми бачимо світ, як відмовляємось від звичної картинки сприйняття. З дітьми треба говорити на ці теми, бо часто батьки є каталізаторами, які провокують дітей займатися демонізацією, навішувати ярлики на певних людей", - зазначає Саркісян.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!