У підготовці до навчального року Івано-Франківських шкіл половину коштів дали спонсори та батьки


Цьогоріч івано-франківські освітяни звітують про велику кількість проведених ремонтних робіт у підготовці закладів до навчального року.

На одній із останніх оперативних нарад Івано-Франківського міськвиконкому начальник управління освіти та науки Наталя Микула доповіла,  що для їх підготовки з місцевого бюджету витрачено більше 750 тисяч гривень.

У розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» головна Івано-Франківська освітянка зазначила, що до підготовки також були залучені значні депутатські, спонсорські та батьківські кошти.

Хоча назвати точну суму Наталя Петрівна не змогла, зауваживши, що не володіє такою інформацією.

«Депутатські кошти рахуються разом із бюджетними. А батьківськими коштами розпоряджаються піклувальні ради батьківських комітетів. Щодо спонсорських,  то це право керівника закладу, подавати її до нас чи ні. Та реально можу сказати, що якщо об’єднати спонсорські кошти та батьківських громад, то вийде п’ятдесят на п’ятдесят, відповідно до бюджетних», - вважає пані Микула.

За словами  начальника управління, залучення батьківських коштів залежить від менеджерських вмінь керівників закладів, роботи піклувальної ради та потреби.

«Чи є потреба витрачати гроші та на що саме, вирішують саме батьківські піклувальні ради. Звичайно, до думки директора теж прислуховуються. Але безперечно, міський бюджет виділяє кошти, але є й кошти піклувальних рад, спонсорів та меценатів, які допомагають. Хтось з них навчався в школі, в когось діти навчаються, чи є заможною людиною та хоче допомогти. Це вже його право. Трапляється, що спонсор може закупити меблі чи провести ремонт, та нам не звітує, скільки витрачено», - пояснює Наталя Микула.