У п'ятьох громадах Прикарпаття планують побудувати сміттєпереробні заводи, - Міндовкілля


Міністр Руслан Стрілець з головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світланою Онищук та п’ятьма територіальними громадами підписали меморандум про співпрацю щодо створення сучасної сміттєпереробної інфраструктури в регіоні.

Сміттєобробний кластер на Івано-Франківщині складатиметься із 5 заводів - по одному в Бурштинській, Городенківській, Калуській, Косівській, Надвірнянській громадах. Сукупно вони перероблятимуть понад 450 тис. тонн відходів на рік. Про це повідомили у Міндовкілля.

Вартість проєкту - понад 155 млн євро. Вже є потенційний інвестор та тривають перемовини.

«Впевнений, що далі цим шляхом піде п’ята, шоста, десята громада та Україна, нарешті, отримає 207 нових сучасних заводів європейського зразка та зможе впровадити принципи кругової економіки», - наголосив Руслан Стрілець.

До цього, під час відкриття Національного форуму «Управління відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», організованого Всеукраїнською Екологічною Лігою, Міністр зазначив:

«У деяких аспектах Україна має шанс стати прикладом для країн ЄС, які сьогодні прагнуть перейти від технологій спалювання відходів до більш сучасних підходів. Ми ж вже та одразу можемо впроваджувати найкраще і будувати свою систему управління відходами - з чистої сторінки, з урахуванням досвіду інших, ґрунтуючись на власних потребах та впевнено рухаючись до членства у Європейському Союзі»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!