У Рогатинській громаді запрацює добровільна пожежна охорона


Це стало відомо під час 37 сесії міської ради 25 травня, адже одним із рішень було погоджено створити добровільну пожежну охорону в Рогатинській громаді, затверджено її положення та структуру.

Як зазначено у положенні, добровільну пожежну охорону на території Рогатинської міської ради забезпечуватиме добровільна пожежна команда. Вона буде утворена з громадян, які постійно проживають у населених пунктах нашої громади, а також з-поміж працівників підприємств, установ та організацій, які розташовані на території Рогатинської МТГ та базуватися у с. Фрага.

Основним завданням ДПО є забезпечення пожежної безпеки, запобігання виникненню пожеж та нещасних випадків на них, гасіння пожеж, рятування людей, а також надання допомоги у ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій.

Варто зазначити, що добровільна пожежна команда входитиме до системи забезпечення пожежної безпеки Івано-Франківського району та за потреби може залучатись до гасіння пожеж та надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру проведення пожежно-, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт у разі виникнення НС на території району. Про це повідомляє пресслужба Рогатинської міської ради. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!