У Румунії стався землетрус магнітудою 5,5 бала, який відчули й в Україні


Вдень 16 вересня біля міста Нехою у Румунії стався землетрус магнітудою 5,5 бала, який відчули й в Україні.

Про це повідомив Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр (EMSC) та мер Одеси Труханов.

За даними EMSC, епіцентр землетрусу знаходився на глибині 124 км. Його могли відчути понад 20 мільйонів людей у Румунії, Україні, Молдові та Болгарії. Мер Одеси зазначив, що інформація про пошкодження чи постраждалих у місті не надходила.

За словами доктора наук Одеського національного морського університету, фахівця сейсмостійкого будівництва Костянтина Єгупова, такий землетрус - звичайне явище.

"На цей момент точно сказати неможливо, бо сейсмологічна станція була тимчасово розібрана. Проте можу сказати, по своїх відчуттях, було близько чотирьох балів. Цей землетрус — звичайне явище, яке буває декілька разів на рік. Жодної загрози такий землетрус не несе. Проте у нашому регіоні можуть бути поштовхи і сильнішими", — розповів він Суспільному.

Як розповіли у Головному центрі спеціального контролю, джерело землетрусу знаходиться на території Румунії, в районі гір Вранча, 130 км від кордону з Україною, на глибині 128 км. Землетрус відноситься до помірних. Він відчувався в багатьох населених пунктах на території України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!