У селі на Тисмениччині підприємтво боргує понад пів мільйона за оренду землі


Івано-Франківська обласна прокуратура в судовому порядку вимагає повернення земельної ділянки вартістю понад 75 млн грн. Причина - орендар не платить орендну плату.

Як пише пресслужба прокуратури, господарський суд Івано-Франківської області відкрив провадження у справі за позовом Івано-Франківської обласної прокуратури про розірвання договору оренди землі, повернення земельної ділянки площею 50 га вартістю понад 75 млн грн та стягнення заборгованості за користування нею в сумі понад 500 тис. грн.

Встановлено, що одна із сільських рад Тисмениччини передала в оренду товариству земельну ділянку для будівництва сонячної електростанції строком на 30 років. Однак, користуючись землею, суб’єкт господарювання систематично порушував істотні умови договору та свої зобов’язання щодо своєчасності й повноти внесення орендної плати за користування нею, що спричинило заборгованість перед місцевим бюджетом.

Обласна прокуратура заявила позов про стягнення з недобросовісного орендаря плати, розірвання договору та зобов’язання повернути земельну ділянку у власність держави.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!