У школах Солотвинської громади навчальний рік має розпочатися дистанційно через гепатит А


У селі Пороги продовжують фіксувати нові випадки гепатиту А. Через це навчальний рік розпочнеться дистанційно для школярів з сіл Пороги, Яблунька, Раковець, Гута, Кривець та селище Солотвин.

Таке рішення прийняли на комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Солотвинської селищної ради. Про це повідомив головний санлікар області Руслан Савчук у facebook.

"У селі Пороги Солотвинська селищна рада продовжуємо реєструвати випадки захворювання на вірусний гепатит А. Така ситуація спонукала прийняти ряд складних, але важливих рішень. Зокрема, я ініціював проведення чергового засідання ТЕБ та НС Солотвинської селищної ради для розгляду питання про забезпечення з початку нового навчального року дистанційної форми навчання в закладах освіти (в т. ч. дошкільної) в с.Пороги, а також в селах Солотвинської територіальної громади, де реєструвалися випадки вірусного гепатиту А серед дітей до 17 років", - пише він у facebook.

Додає, що комісія розглянула та підтримала таке рішення.

"Забезпечити з нового навчального року дистанційну форму навчання в закладах освіти (в т. ч. дошкільної) с. Пороги, селища Солотвин, с. Яблунька, с. Раковець, с. Гута, с. Кривець – до стабілізації епідситуації з вірусного гепатиту А (не менше 1 інкубаційного періоду – 35 днів - від останнього випадку захворювання).

Заборонити проведення масових заходів в т. ч. змагань, зустрічей тощо в закладах освіти Солотвинської ТГ та участь в подібних заходах, як учнів, так і педагогічних працівників за межами закладів освіти Солотвинської ТГ.

Забезпечити готовність до нового навчального року джерел та мереж водопостачання, каналізування, встановлення бактерицидних ламп НВЗ Солотвинської ТГ та ЗДО з «Струмочок» селища Солотвин; при відновленні очного навчання – дотримання питного режиму учнів, забезпечення умов для миття рук, наявність дезінфекційних засобів", - наводить Савчук протокол з комісії ТЕБ і НС.

Також він навів й кількість хворих у селі Пороги. За його словами, у серпні за медичною допомогою звернулося 11 осіб, в тому числі 10 дітей віком до 17 років, які захворіли на вірусний гепатит А.  На даний час 4 дітей перебувають на лікуванні. Загалом у селі цьогоріч 125 випадків захворювання, серед них 87 хворих - діти. А у Солотвинській громаді з початку року підтвердили 158 випадків, з яких 99 у дітей.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!