У Смілі місцевий авторитет побив ветерана. Нападнику повідомили про підозру та оголосили в розшук


Жителю Сміли, що в Черкаській області, повідомили про підозру у побитті військовослужбовця. Однак він переховується від органів слідства, тому його також оголосили в розшук.

Про це повідомив Офіс генпрокурора, передає Громадське.

Місцевому жителю, який завдав ударів, інкримінують вимагання та хуліганство (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України). Максимальна санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори також скерували до суду клопотання про затримання підозрюваного і доставлення до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Військовослужбовця визнали потерпілим у кримінальному провадженні.

Що передувало?

У містечку Сміла, що в Черкаській області, побили комісованого після поранення військовослужбовця Анатолія Гончаренка, який раніше був бійцем Сил спеціальних операцій. На початку вересня він написав в одній із Facebook-груп повідомлення про те, що розшукує автівку з іноземними номерами, яка, за словами чоловіка, спричинила аварійну ситуацію з його батьками.

Після цього мережею поширилося відео, як невідомі чоловіки б’ють військового. Стверджували, що його побив місцевий авторитет Вадим Долотенко. Також згодом з’явилося інше відео — де Гончаренко зі слідами побоїв на обличчі просить вибачення за своїх батьків.

У поліції Черкаської області в коментарі hromadske повідомили, що за цим фактом вже розпочато кримінальне провадження за ч. 1 статті 296 Кримінального кодексу України — хуліганство. Однак підтвердити причетність Долотенка до нападу на військового там відмовилися.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!