У Старих Богородчанах створили туристичний веломаршрут з оглядовою вежею


В адміністративному центрі Старобогородчанської ТГ – Старих Богородчанах встановили оглядову вежу та створили туристичний веломаршрут «Шляхами Олекси Довбуша».

Цей маршрут пов’язаний з історичними подіями, що відбувалися в середині XVIII ст. у зв’язку з нападом опришків під проводом Олекси Довбуша на Богородчанський замок. Створення цих атракцій стало можливим завдяки проєктам, які реалізувала громадська організація «Центр рівних можливостей» спільно зі Старобогородчанською сільською радою, пише газета Галичина.

За словами керівника проєкту колишнього заступника голови Старобогородчанської ТГ Юрія Іванишина, роботу над створенням туристичної інфраструктури розпочали ще торік, коли проєкт громадської організації «Створення туристичної інфраструктури в Старобогородчанській ТГ» було визнано переможцем конкурсу в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яку реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» в межах проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку» спільно з Міністерством розвитку громад і територій, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними держадміністраціями за кошти Держбюджету, отримані на фінансування Програми підтримки секторальної політики – «Підтримка регіональної політики України».

Відповідно до цього проєкту за державні кошти виготовлено оглядову вежу, фотозону, лавочки та велопарковки для туристів. Загальна сума фінансування становила 250 тис. грн.

Голова ГО «Центр рівних можливостей» Леся Клим’юк розповіла, що для розвитку туризму в громаді з ініціативи цієї громадської організації Старобогородчанська ТГ подала на обласний конкурс проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування проєкт «Облаштування туристичної доріжки «Шляхами Олекси Довбуша» в с. Старі Богородчани». Загальний бюджет проєкту становив 547 764 грн, з яких кошти обласної скарбниці – 273 000, а сільської – 274 764 грн. У рамках проєкту проведено комплекс робіт, зокрема монтаж металоконструкцій оглядової вежі, встановлення фотозони, велопарковок, лавочок та облаштування стоянки для велосипедів і автомобілів. Також виготовлено та змонтовано два інформаційні стенди, на яких розміщено важливу й цікаву інформацію для потенційних туристів, зокрема щодо напрямку веломаршруту, а також пізнавальну інформацію з історії Старих Богородчан.

Л. Клим’юк вважає, що веломаршрут стане популярним серед жителів і гостей громади. Усі охочі матимуть можливість помилуватися чудовими краєвидами, які можна побачити з оглядової вежі, ознайомитися з цікавими сторінками історії Старих Богородчан, попити цілющої води з Джерела Довбуша, розташованого в підніжжі гори Замчище, відпочити з друзями в одній з альтанок відпочинкової зони. Завдяки цим проєктам Старобогородчанська громада стане туристично більш привабливою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!