У суботу на Прикарпатті стартує мисливський сезон


Традиційно мисливський сезон розпочинається із полювання на пернату дичину. Саме цей вид полювання є одним із найпопулярніших у мисливському середовищі.

Дозволяється полювання на качку, лиску, кулика, голуба, гуску, куріпку сіру, фазана, перепела, норця великого. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день не повинна перевищувати 15 голів, з них – качок – 5; норець великий – 2, лиска – 6, кулик – 10, голуби – 10, гуски – 3, куріпка сіра – 3, перепел – 15, пише Бліц-Інфо.

До полювання допускаються особи, які мають відповідні документи на право полювання: посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, картка відстрілу на пернату дичину, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. У разі використання під час полювання собак мисливських порід, на них потрібно мати відповідний паспорт.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства застерігає всіх мисливців уважно й обережно поводитись зі зброєю. Суворо дотримуватись встановлених правил полювання та внутрішнього розпорядку роботи мисливського господарства. Національна поліція спільно з державною лісовою охороною, інспекторами дозвільної системи, дільничими інспекторами, районними мисливознавцями, єгерями та представниками громадськості формують спільні рейдові групи з перевірки документів на право полювання та попередження випадків браконьєрства.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!