У суботу під Говерлою стало зле туристам з Луцька, Одеси, Львова, Кривого рогу та Вінниці


Туристу з Луцька 8 серпня стало погано під час сходження на Говерлу. Друзі запідозрили інсульт, тож викликали рятувальників.

Про це інформує управління цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, передає Бліц-Інфо.

Як зазначається, велика група туристів з Луцька підіймалася на Говерлу зеленим маршрутом, коли 48-річний чоловік в районі Малої Говерли відчув погане самопочуття (біль у серці, підозра на можливий інсульт).  Була потрібна допомога у транспортуванню до підніжжя гори, тож викликали гірських рятувальників.

О 12.50 для проведення аварійно-рятувальних робіт направили рятувальників Ворохтянського пошуково-рятувального відділення, пост Заросляк, також повідомлено медиків. О 13.45 рятувальники прибули до потерпілого, стан задовільний. О 15.20 потерпілого супроводили до НСБ “Заросляк”. 

Водночас, упродовж дня до рятувальників Ворохтянського ПРВ поступило ще 5 звернень від туристів щодо надання допомоги при сходженні з Говерли у зв’язку погіршенням стану здоров’я та поганим самопочуттям, а саме:

О 13.55 турист з Вінниці повідомив, що під час сходження «зеленим маршрут» на вершину Говерли відстав від групи туристів 12 річний підліток, житель м. Жмеринка Вінницької області. Рятувальники одразу розпочали пошуково-рятувальні роботи. О 16.00 підліток самостійно повернувся до автобуса, що перебував на стоянці НСБ “Заросляк”.

О 15.05 турист з Львівської області повідомив, що потрібна допомога у сходженні «синім маршрутом» 36-річному жителю Львова, в якого погіршилось самопочуття (загальне ослаблення, запаморочення). О 16.10 туриста провели до підніжжя г. Говерла.

О 15.55 від групи туристів поступило повідомлення, що потрібна допомога 54-річній туристці Одеса, в якої погіршилось самопочуття (загальне ослаблення, біль в ногах). О 16.30 її провели до підніжжя Говерли.

О 16.10 поступило повідомлення про необхідність надання допомоги у сходженні по «синьому маршруту» з Говерли 38-річному туристу з Кривого Рогу, який відчув погіршення самопочуття (підняття тиску) О 16.55 особу проведено до підніжжя г. Говерла. 

О 16.50 до чергового пошуково-рятувального відділення "Ворохта" поступило повідомлення про те, що під час сходження по «синьому маршруту» з г. Говерла неподалік відчув погіршення самопочуття один із групи туристів, потрібна допомога рятувальників. О 18.30 рятувальники прибули до вказаного місця, та як виявилося, особа у супроводі групи самостійно зійшла з гори.

Всього врятовано 4 особи, стан всіх туристів задовільний, необхідності надання подальшої медичної допомоги немає.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!