Верховинській громаді бракує грошей на опалення у чотирьох школах та дитсадку


У Верховинській територіальній громаді на Івано-Франківщині до кінця року не вистачить грошей, щоб забезпечити навчальний процес у чотирьох школах та одному дитсадку. Причина - брак грошей на оплату електроенергії.

Про це під час наради у голови облдержадміністрації, присвяченій підготовці до опалювального сезону, повідомив селищний голова Василь Мицканюк. Загалом громаді бракує три мільйони гривень. 

"Ще раніше ми перевели заклади на електричне опалення. Але склалося так, що постачальник останньої надії, який обслуговував заклади, набагато дорожче продавав нам електроенергію. Тому маємо ситуацію, що нам до кінця року бракує три мільйони, аби забезпечити навчальний процес.  Тому не знаємо, як будемо зимувати до нового року, бо є така проблема. Це чотири заклади освіти і дошкільний заклад. Решту опалюють дровами, які ми завезли практично у всі школи на сезон", – каже Василь Мицканюк.

Також, за словами Мицканюка, для медзакладів бракує ще 849 тисяч. Відтак, закликав ОДА допомогти громаді вийти з цієї ситуації.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук закликала громаду подати інформацію по кожному об'єкту, аби вирішити цю проблему.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!