Удвічі збільшилась кількість обстрілів: бойовики застосували 152-мм гармати


Упродовж минулої доби на Донбасі зафіксували 47 ворожих обстрілів. Противник активно використовує важке озброєння.

Про це розповів речник прес-центру АТО підполковник Віктор Шубець.

"Протягом минулої доби найважче було на маріупольському напрямку. Тут зафіксовано 27 обстрілів. Зокрема, зі ствольної артилерії калібру 152 мм у районах населених пунктів Талаківка та Бердянське. Із артилерії калібром 122 мм стріляли по Широкиному. Окрім того, бойовики активно використовували озброєння калібрів 120 та 82 мм - це міномети - у районах Водяного, Шорокиного, Мар'їнки та Талаківки. У напрямку Павлополя, Гнутового обстріли Збройних сил України здійснювалися з використанням озброєння меншого калібру - БМП, гранатомети, кулемети та стрілецька зброя.

На луганському напрямку порушували тишу окупанти в районах Новозванівки, Новоолександрівки, Попасної. Там менший калібр підсилювали мінометами 120-го та 82-го калібрів.

Протягом минулої доби у районі Новоолександрівки стріляли з артилерії 122-го калібру.

На донецькому напрямку відбулося 3 обстріли. Це міномети 82-го калібру по Авдіївці та 120-го калібру - по Зайцевому", - розповів Шубець.

За його словами, з опівночі відбулося кілька обстрілів, важке озброєння бойовики не застосовували.

Як відомо, у неділю, 9 жовтня, бойовики 22 рази відкривали вогонь по українських бійцях. Використовували важку артилерію, поцілили в житловий будинок.