УГКЦ покарала капелана за те, що він бере участь у місцевих виборах


Коломийська єпархія Української греко-католицької церкви покарала капелана Миколу Мединського, який не відмовився кандидувати в депутати Івано-Франківської обласної ради. Про це йдеться у позасудовому декреті суспенди.

Як повідомлялося раніше, Мединський порушив інструкцію про поведінку священнослужителів під час виборчих кампаній та інструкцію поведінки священника в соціальній мережі, пише Бліц-Інфо з посиланням на Суспільне.

Священник, попри канонічне попередження, яке вручили йому 13-го жовтня та обіцянки 15-го жовтня зняти свою кандидатуру в депутати обласної ради, досі бере участь у передвиборчій кампанії.

Тому на капелана Мединського накладено кару суспенди терміном на три місяці.

"Повідомляємо, що від моменту вручення та повідомлення даного Декрету ви маєте перешкоду у звершенні будь-яких священнодійств, як особисто, так і в співслужінні з іншими священнослужителями, крім того, забороняються використання церковних відзнак та виїзди з капеланським служінням на Схід України аж поки не буде повідомлено щось інше", - йдеться в декреті.

Окрім цих обмежень, капелана Мединського скерували "для посиленої молитви" в єпархіальний реколекційний центр Андрія Первозванного у місто Яремче (Дора).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!