Україні планують виділити 2023 року близько 17 млрд доларів на відбудову — міністерка економіки


Наступного року Україні планують виділити орієнтовно 17 мільярдів доларів на відновлення зруйнованої інфраструктури, зокрема доріг, мостів та енергетичних об’єктів.

Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка України — міністерка економіки України Юлія Свириденко, пише Громадське. 

За її словами, можливі декілька варіантів використання коштів від міжнародних партнерів: або закупівлі на відбудову України будуть проходити через вітчизняну систему держзакупівель, яку адаптують під міжнародні вимоги, або ж іноземну систему доведеться адаптувати під українське законодавство.

«Вже наступного року почнеться перший етап відбудови України, і ми маємо довести нашим міжнародним партнерам, що наша система публічних закупівель і політики можуть бути не гірші за системи Світового банку або ЄБРР», — зазначила Свириденко.

Вона додала, що Україну мають відбудовувати українці. «Ми повинні забезпечити активне залучення українського бізнесу до відбудови, ці гроші можуть і мають стати додатковою рушійною силою для розвитку економіки», — пояснила Свириденко.

Крім того, за її словами, при відбудові акцент потрібно робити на енергоефективності та енергонезалежності.

«Нам знадобляться нові сучасні технології, які в майбутньому зроблять наше життя більш комфортним», — наголосила Свириденко.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!