Українофоб з Франківська "сплив" на окупованій Херсонщині як "заступник міністра"


Так званий «журналіст» і «політтехнолог», а насправді – російський агент впливу Михайло Шпір став «заступником міністра цифрового розвитку і масових комунікації» окупаційного «уряду Херсонської області».

Про це повідомляє інтернет-видання МОСТ.

В цій «посаді» Шпір засвітився в ефірі підконтрольного окупантам херсонського телеканалу «ВТВ+».

Він розповідав про «шкідництво» України, яке виражається у ненаданні окупантам доступу до баз даних мешканців Херсонщини, які отримують пенсії та соціальні виплати.

Шпір відомий тим, що знімав антиукраїнські відео, у яких фактично повторював наратив Кремля. А на День Незалежності прогулювався Івано-Франківськом і нецензурно обзивав ветеранів АТО та місцевих жителів.

Зазначимо, що Михайло Шпір, 1986 року народження з села Крихівці, значиться в списку бази «Миротворець» ще з 2017 року. За даними центру, він «антиукраїнський пропагандист» і «провокатор».

До теми: СБУ проводить обшуки у скандальновідомого українофоба з Франківська

Шпір 6 вересня 2020 року залишив Україну у пошуках політичного притулку. Знайшов його, звичайно, в Росії. А 19 березня 2021 року СБУ повідомила про пред’явлену Шпіру підозру по трьом статтям Кримінального Кодексу України:

Ч. 2 ст. 110. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі,

Ч. 1 ст. 161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. Ті самі дії, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою.

Ч. 2 ст. 436-1. Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.  Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!