Українські кабачки вже на Центральному ринку


На Центральному ринку активно триває сезон ранньої городини. Так на прилавках почали з’являтися і вітчизняні кабачки.

Цей овоч надзвичайно корисний, адже він легко засвоюється і добре впливає на травну систему та здоров`я шкіри, йдеться на сайті Центрального ринку. Його енергетична цінність складає 27 Ккал на 100 г, тому в дієтологів кабачок серед улюбленців. 

«Дуже люблю кабачки. Сама їм і другим рекомендую, – говорить продавчиня Оксана. – У нас кабачки молодесенькі, ніжні. Привозимо з Херсону. Люди беруть з охотою».

Вчені стверджують, що за кількістю корисних властивостей кабачок можна порівняти з огірком або зеленим листковим салатом. 

У кабачках міститься велика кількість мінеральних солей, які надзвичайно важливі для підтримання хорошого обміну речовин в організмі. До його складу входять солі фосфору, калію, кальцію та магнію, а також невелика кількість заліза, натрію та сірки.

Присутність у кабачках вітаміну С, каротину, вітамінів В1 та В2 характеризують цей овоч виключно з позитивного, для здоров`я людини, боку та демонструють безсумнівну користь кабачків.

Кабачки стимулюють роботу шлунку і кишечника і загоюють слизові оболонки, нормалізують кишкову мікрофлору, є м`яким сечогінним засобом, допомагають засвоєнню білків.

Отож, на Центральному ринку Ви завжди маєте змогу придбати смачну, корисну, поживну, а головне свіжу продукцію. Всі овочі проходять лабораторний контроль, тому за їх якість переживати не потрібно. На прилавки потрапляють лише найкращі продукти.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!