Укравтодор замовив наукові роботи на 17,15 млн грн., щоб дізнатися причину поганих доріг в Україні


Державне агентство автомобільних доріг України 19 липня за результатами тендеру уклало низку угод на дослідницькі роботи на загальну суму 9,30 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільше грошей виділено держпідприємству «Дорцентр» на моніторинг технологій дорожніх і мостових робіт (2,26 млн грн., виконання до 30 червня 2014 року) та моніторинг якості виконання робіт з експлуатаційного утримання доріг загального користування (1,94 млн грн., до 31 грудня 2014 року). По останньому завданню має бути проведений «аналіз причин, що перешкоджають усуненню недоліків у встановлені строки та виконанню дорожніх робіт з дотриманням технології», повідомляють "Наші гроші".

Третім за дороговизною є підряд на «науково-технічне забезпечення галузевих та міжнародних конференцій, форумів, семінарів, шкіл передового досвіду, тематичних виставок» – 0,67 млн грн. отримає державний дорожній НДІ імені М.П. Шульгіна.

Нагадаємо, «Укравтодор» в 2012 році замовив наукові роботи на загальну суму 24,12 млн грн. В тому числі 2,61 млн грн. коштувало «дослідження факторів впливу якості виконання робіт на довговічність та надійність конструкцій дорожніх одягів», яке потрібно виконати до кінця 2013 року.

У 2013 «Укравтодор» замовив наукові роботи на 17,15 млн грн.

Докладніше про закупівлі наукових робіт «Укравтодором» тут.