Уряд очікує на відновлення роботи прикарпатського підприємства "Карпатнафтохіму" з 10 вересня


Прем'єр-міністр України Миколи Азарова очікує з 10 вересня 2013 року відновлення виробництва поліетилену, хлору, каустичної соди та хлорвінілу, виробів з поліхлорвінілової смоли на підприємствах «Карпатнафтохім» і «Лукор» в місті Калуш Івано-Франківської області. Про це він повідомив сьогодні на засіданні Уряду.

Як повідомляють "Паралеллі", за його словами:

 "Ці потужності простоювали кілька років. Була складна економічна проблема і велика соціальна драма: адже без роботи залишались тисячі людей. Тепер вони знову отримають стабільний заробіток, соціальні гарантії. Розроблені на підприємствах виробничі плани передбачають стабільне нарощування обсягів випуску продукції протягом 3-х місяців після пуску виробництв".

"Відновлення роботи стратегічно важливого для держави нафтохімічного підприємства забезпечить роботою біля 3000 чоловік, створить умови для подальшої модернізації та вдосконалення технології виробництва та збільшить податкові відрахування до державного і місцевого бюджетів", - наголосив Прем'єр-міністр.

Микола Азаров сподівається, що відновлення роботи «Карпатнафтохім» стане першою ластівкою у відновленні роботи всього українського нафтопереробного комплексу.