В "Івано-Франківськгазі" пояснили причини підняття ціни доставки за газ


На 65 % для іванофранківців зросте вартість доставки газу у 2021-му році.

Фінансовий директор АТ "Івано-Франківськгаз" Дмитро Горбатюк пояснив Суспільному Карпати причини підняття ціни для споживачів.

"Наша діяльність - розподіл, доставка природного газу. Тариф, який називають абонплатою - це не є якісь ефемерні і незрозумілі речі - це просто відшкодування витрат на діяльність та забезпечення цілодобової газової потужності на газових приладах споживачів. Тобто, відшкодування витрат на експлуатацію газорозподільної мережі, - каже Горбатюк. - Це не тільки труби. Це і споруди на газопроводах, газорегуляторні шафи, які підтримують необхідний тиск, утримання аварійно-диспетчерської служби, яка цілодобово реагує на всі виклики, повірка лічильників".

Тариф на доставку газу збільшився на 76 копійок без ПДВ - 65 %. Серед причин зростання є те, що в грудні 2020-го року профільний регулятор ухвалив рішення застосувати нову методику із врахування вартості технологічного газу.

Дмитро Горбатюк зазначає, що через збільшення плати за доставку в "Івано-Франківськгазі" зможуть підняти зарплату працівникам товариства.

"Ми вважаємо це правильним кроком. Ріст тарифу на 65 % відбувся. Це єдине, що дозволить нам у перспективі забезпечувати сталий розвиток газорозподільної мережі, підтримання її на належному рівні. Це дозволить нам наймати на роботу справжніх професіоналів. Насправді важко, коли середня зарплата працівника у 2020-му році складає 10 тисяч гривень. Погодьтеся, це не той рівень, який має бути у спеціалістів високого класу, які працюють на газонебезпечних роботах і підтримують нашу інфраструктуру в режимі 24 на 7", - каже фінансовий директор АТ "Івано-Франківськгаз".

За його словами, у 2020-му році звільнилося близько 300 людей. В акціонерному товаристві на сьогодні є понад 200 незаповнених вакансій.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!