В церемонії посвяти першокурсників у студенти Франківського медуніверситету брав участь заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов


З року в рік вищі заклади Івано-Франківська підтримують добру традицію - на початку навчального року проводити свято поповнення новими студентами. Івано-Франківський національний медичний університет не став винятком.

1 вересня, в День знань, для відкриття урочистого засідання вченої ради університету з нагоди посвяти першокурсників у студенти Івано-Франківського національного медичного університету прибули  заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов, заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький, директор департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Роман Мельник та ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко. Урочисте святкування відбулося на подвір'ї галереї "Бастіон". 

Олександр Толстанов звернувся до першокурсників зі словами: "Ви сьогодні вперше одягнули білі халати, які будете носити все своє життя. Саме з цієї миті, ви перейшли на зовсім іншу межу. І ця межа полягає в тому, що життя до того як ви стали студентами-медиками мало свій напрямок, а тепер воно буде мати надто складний, важкий, але важливий напрямок – дарувати людям життя. Ви ступаєте на шлях боротьби, шлях навчання". Зазначив, що на сьогоднішній день в державі є великий пріоритет медицині і започаткована Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем зміна структури галузі, її модернізація йде з однією метою, щоб наблизити лікаря до людини для надання швидкої, якісної та доступної медичної допомоги, також зачитав привітання Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової та вручив почесну грамоту МОЗ України  завідувачу кафедри внутрішньої медицини стоматологічного факультету і особисту подяку Міністра завідувачу кафедри дитячої хірургії.

Під час перебування на Прикарпатті заступник Міністра відвідав і медичні заклади міста.

Від імені департаменту охорони здоров'я та 37-тисячної армії медичних працівників привітав усіх присутніх директор ДОЗ ОДА Роман Мельник. За його словами студенти обрали правильний шлях, адже вони – "діти нового покоління, які приносять із собою нове бачення, нові ідеї", бо інноваційні технології на сьогоднішній день чекають на їхні знання.

Довідково:

Для студентів, професорів, викладачів та практикуючих лікарів 3 вересня відбудеться відкрита лекція Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової «Про роль медика в сучасній системі охорони здоров'я».