В Долинському районному центрі зайнятості навчали як розпочати власну справу


На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо зайнятості населення та створення нових робочих місць спеціалісти Долинського районного центру зайнятості регулярно організовують інформаційно-роз’яснювальну роботу серед безробітних, які перебувають на обліку у центрі зайнятості.

Проведення семінарів-навчань та днів відкритих дверей центру зайнятості орієнтоване на допомогу незайнятому населенню з пошуку та вибору роботи. Так, 20 серпня спеціалісти центру зайнятості провели три навчальні заходи, один з яких на тему організації само- зайнятості шляхом започаткування власного бізнесу.

Беручи активну участь у заході, слухачі виділили переваги власного бізнесу такі як незалежність, самостійність, можливість визначати час роботи і відпочинку, здобуття страхового стажу, створення робочих місць та інші. Про особливості ведення власного бізнесу, перспективні види бізнесу, процедуру реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, сплачення єдиного соціального внеску, види оподаткування, пенсійне забезпечення  присутнім детально розповіли та дали відповіді на питання слухачів запрошені учасники: начальник Управління Пенсійного фонду у Долинському районі Ярослав Голубка, головний державний інспектор інформаційно-комунікаційного сектору Долинської ОДПІ ГУ Міндоходів у Івано-франіквській області Галина Шадурська, заступник начальника управління АПР районної державної адміністрації Богдан Кравців. Своїм досвідом організації власної справи поділилася раніше безробітна, а тепер приватний підприємець Оксана Кізима.

Учасники заходу пройшли тестування на визначення можливостей до організації власного бізнесу, а також 50 бізнес-ідей для започаткування власної справи.

Заступник начальника відділу організації профорієнтації та навчання Івано-Франківського центру зайнятості Оксана Дорошенко побажала успіхів у визначенні з вибором професії та відзначила, що з початку року понад 400 осіб, які перебували на обліку у центрах зайнятості Івано-Франківщини, відкрили власну справу.