В Івано-Франківську презентували «Екомісто»


Від сьогодні кожен іванофранківець матиме можливість поскаржитись на вчасно невивезене сміття, повідомити про стихійне звалище та інші екологічні проблеми, що стосуються роботи комунальних служб.

А все завдяки запуску Інтернет-платформи «Екомісто», на яку можна завітати за адресою www.ecomisto.if.ua.

Як повідомив кореспонденту «Бліц-Інфо» під час презентації проекту начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвикому Богдан Білик, проекту надасть мешканцям міста ознайомитись з результатом перевірки санепідемстанції стану води в тій чи іншій водоймі, дізнатись про виконані роботи комунальних служб, переглянути на карті розміщення контейнерних майданчиків чи пунктів прийому відсортованих ТПВ та багато іншої корисної інформації.

«Крім інформаційних повідомлень, на сайті також будуть рубрики «Проблеми» та «Зроблено». У першому випадку будь-який іванофранківець через Інтернет зможе викласти фото чи відео на виявлену ним проблему. Натомість та чи інша комунальна структура, що відповідає за дане питання повинна максимально оперативно зреагувати на виявлене недопрацювання», - пояснює Богдан Іванович.

На думку начальника управління важливо, щоб «Екомісто» наповнювали самі іванофранківці, тобто працював зворотній зв'язок.

«Звичайно, що повідомлення на сайті будуть прирівнюватись до письмового звернення до влади. Важливо сконцентрувати увагу не тільки на вивозі сміття, а екологічних проблемах в цілому», - зауважив пан Білик.

За словами чиновника, над проектом ще будуть доопрацювати, виправляти помилки, вводити нові рубрики. Богдан Білик зазначає, що «Екомісто» немає аналогів в Україні. Щодо фінансування, то його повністю забезпечило ПРООН.