В Івано-Франківську стартував "Бюджет участі"


Сьогодні, 9 березня, стартував прийом заявок на участь в програмі «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у Івано-Франківській міській територіальній громаді».

Триватиме прийом до 30 березня, а голосування за них триватиме 12 до 28 квітня. Цьогоріч на ідеї мешканців Івано-Франківської МТГ з міського бюджету виділили 18 мільйонів гривень. Про це йдеться на сайті міського голови.

 Як розповіла заступниця міського голови Вікторію Дротянко, на категорію «Ремонт малих вулиць» знову виділили 10 млн. грн. Проекти у цій категорії можна подавати до 1,5 млн грн.

На «Освітні» та «Інші» проекти цього року є 6,5 млн. грн. В цих категоріях можна подавати малі (до 100 тис. грн) та великі (до 300 тис. грн) проекти.

Окрім звичних категорій цього року у програмі з’явилася й нова – “Об’єкти культурної спадщини”. На неї спрямують півтора мільйона гривень без поділу на малі та великі проєкти.

“Сюди можуть потрапити ті проєкти, які стосуються об’єктів, що мають історичну, культурну та архітектурну цінність. Вони стосуватимуться відновлення, відтворення, реставрації самих об’єктів або їхніх елементів незалежно від форм власності. При заповненні заявки треба обов’язково додавати фото об’єкта, а у разі відсутності проєктно-кошторисної документації, частина коштів проєкту піде на її виготовлення”, – повідомляє координаторка Христина Гнатів.

Проєкти у цій категорії будуть аналізувати в Департаменті містобудування та архітектури Івано-Франківської міської ради. Після позитивної рецензії спеціалістів їх допустять до голосування. Консультуватиме ці ініціативи начальник відділу з питань охорони культурної спадщини Володимир Ідак.

«Можна дуже багато писати звернень на фейсбуці чи на пошту, але найкраще, що ви можете робити – це подати свій проект. Потім – виграти його. І цим власноруч втілити омріяні зміни для свого будинку, вулиці чи району!», – прокоментував старт конкурсу міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Подати свій проєкт можна у відділі звернень громадян Івано-Франківської міської ради (вул.М.Грушевського, 21; 1 поверх зліва) або на сайті Бюджету участі: bu.mvk.if.ua.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!