В Івано-Франківську стартував пілотний проект «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні»


16 серпня 2013 року Апеляційний суд Івано-Франківської області відвідала в.о. голови Красноперекопського міськрайонного суду АР Крим Халдєєва Олена Вікторівна.

Апеляційний суд Івано-Франківської області, Івано-Франківський міський суд та Красноперекопський міськрайонний суд АР Крим є пілотними в рамках проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні», який впроваджується за підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку.

Голова суду Надія Стефанів ознайомила пані Олену Халдєєву з досвідом розробки та використання форми досудових звітів у кримінальному провадженні щодо неповнолітніх в рамках Проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх» та пропозиціями щодо подальших кроків для удосконалення роботи в цьому напрямку, відвідали Івано-Франківський міський суд.

Зацікавив гостю і досвід співпраці апеляційного суду з Івано-Франківським обласним управлінням МВС України та Івано-Франківською ОДА в питаннях координації їх дій, яка вилилась в затверджений спільний документ – «Інструкцію про порядок складання звіту про неповнолітнього обвинуваченого у кримінальному провадженні щодо неповнолітніх».

Пані Халдєєва зазначила, що Красноперекопський суд також працює в цьому напрямку і в червні 2013 року проведена спільна координаційна нарада з питань кримінального правосуддя щодо неповнолітніх за участю слідчого судді, керівника апарату Красноперекопського міськрайонного суду, прокурора Красноперекопської міжрайонної прокуратури, головних спеціалістів служби у справах дітей виконавчого комітету Красноперекопської міської ради, заступника начальника відділу – начальника міліції громадської безпеки Красноперекопського МВ ГУ МВС України в АР Крим.

Учасники спільної координаційної наради підтримали пропозицію щодо використання комплексного звіту у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх та необхідності співпраці відповідних органів з метою захисту інтересів неповнолітніх.