В Івано-Франківську відкрито виставку "Душа України" присвячену 22-й річниці Незалежності України


«Душа України». Таку назву носить фотовиставка-конкурс, присвячена 22-й річниці Незалежності України, що відкрилась вчора у фортечній галереї «Бастіон» в Івано-Франківську.

Майже сотня щасливих очей, кілька десятків усміхнених облич та стільки ж щирих сердець, котрі б’ються під вишиванками, вистукують в єдиному ритмі: «Я люблю Україну». – Це читається у світлинах експозиції.  Це і є душа України. Це ті люди , які бережуть глибинні коріння,стародавні традиції пращурів.

Фотографії маленьких і великих українців на виставці створювали як професійні фотографи  й  фотокореспонденти, так і аматори художньої фотографії. Долучились до створення експозиції  й діти. Загалом експозицію склали роботи  Андрія Гагари, Михайла Мазура, Сергія Мастера, Марії Возняк, Юлії Дуплики, Вікторії Коржик, Юлії Микитин, та Валерії Тимків.

«Для мене душа України – це насамперед люди, - говорить учасник виставки – власний кореспондент газет «Вісті» та «Порадниця», член Національної спілки журналістів України Михайло Мазур, чиїх світлин на виставці представлено найбільше, - Дуже хотілося б, щоб подібні заходи відбувалися не лише з нагоди різного роду свят, як, наприклад, зараз, а й просто так. Тим більше, що зараз в місті Івано-Франківську вже є достатньо для цього галерей та інших виставкових приміщень, а рівень розвитку технічних засобів відкриває можливості спробувати себе у фотографії для багатьох молодих людей».

Слід сказати, що «Душа України» - це не лише виставка фоторобіт, це конкурс. Автор, світлини якого найбільше сподобаються глядачам, отримає можливість узимку зробити персональну виставку, пише Бріз