В Калуші мізкують, як нормалізувати перелік автобусних зупинок


КП «Калуська автостанція» продовжує роботу в тестовому режимі, а міська влада працює над механізмами, щоб підприємство діяло збалансовано.

Як повідомив міський голова Калуша Андрій Найда, за підрахунками для роботи «Калуської автостанції» в місяць потрібно орієнтовно 220 тис. грн. На рахунок автостанції ці кошти можуть потрапляти лише через станційний збір.

"Тож зараз ми працюємо над тим, щоб нормалізувати перелік тих зупинок, де будуть зупинятися автобуси. Обговорювали різноманітні компромісні варіанти щодо доїзду автобусів із сіл до зупинок ВПУ №7, р-н п’ятачок, оскільки розуміємо, що там поліклініка. Будемо старатися сформувати роботу в такому напрямку, щоб деякий час автобуси зупинялися на вищезазначених зупинках. За цей час ми проаналізуємо скільки коштів втрачає автостанція, з урахуванням того, що на цих зупинках не буде збиратися станційний збір. Розглядаємо варіант дотувати комунальному підприємству цю різницю коштом місцевого бюджету".- каже мер.

Також в мерії все ж планують реалізувати задуми щодо того, аби міські маршрутні перевізники заїжджали на автостанцію.

"Для цього будемо розробляти проєкт організації дорожнього руху, впроваджувати його в життя. Доопрацьовуватимемо відповідне рішення щодо перевезень та будемо затверджувати його на засіданні виконавчого комітету. Рішення буде базуватися на інтересах громади та КП «Калуська автостанція», щоб у цій ситуації ми мали насамперед збалансованість",- запевник очільник Калуша.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!