В Калуші з бюджету виділили 500 тисяч на виплату зарплат працівникам "Карпатнафтохіму"


Працівники приватного підприємства ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» із жовтня 2023 не отримують заробітну плату.

Зважаючи на критичну ситуацію Калуська міська рада на засідання виділила ТОВ "Карпатнафтохім" 500 000 грн. на заробітну плату працівникам. Про це повідомив міський голова Калуша Андрій Найда.

"На жаль, ми як орган місцевого самоврядування не можемо вирішити це проблемне питання. Проте ми намагаємося всяко сприяти тому, щоб ситуацію врегулювали на державному рівні. Очисні споруди – об’єкт, що повинен безупинно працювати незважаючи ні на що. Втім, з урахуванням проблеми з невиплатою зарплати працівникам, функціонування цих потужностей і досі під загрозою. Люди планують масово звільнятися",- каже мер.

Оскільки КП «КЕК» має зобов’язання виплачувати ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» кошти за очистку стоків, на пленарному засіданні Калуської міської ради депутати ухвалили рішення про виділення підприємству 500 000 грн.

"Ці кошти будуть спрямовані на заробітну плату працівникам. Надалі сподіваємося, що все ж таки, співвласники підприємства, державна та обласна влада зможуть віднайти механізми, які будуть дієвими у напрямку виплати заробітної плати працівникам ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»",- підсумував Андрій Найда.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!