В обласному ТЦК Прикарпаття пояснили, хто і як потрапляє у розшук


В Івано-Франківському обласному ТЦК і СП пояснили, які категорії військовозобов'язаних потрапляють у розшук через порушення військового обліку.

Про це йдеться в інтерв'ю т.в.о. заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи, підполковника Андрій Мороз для видання "Західний кур'єр", передає Бліц-Інфо.

За словами Мороза, значна частина чоловіків в області не оновила дані - всі вони перебувають у розшуку.

"Ці цифри знову ж таки озвучувати не можна. Це інформація з обмеженим доступом. Скажу, що значна частина населення це зробила. Але є така ж велика кількість тих, хто свої дані не оновив. Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники кожного дня їх виявляють під час заходів з оповіщення і передають нацполіції", - каже працівник ТЦК.

Також він додав, що у розшуку потрапляють й чоловіки, які не мають військо-облікових документів, не оформили відстрочку тощо. 

"Нагадую, ті хто немає військово-облікових документів теж є порушниками військового обліку. Є також категорія громадян, які мають право на відстрочку від служби, але з якихось причин не оновили дані. Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка також порушники. Таких людей є багато. Всі вони перебувають у розшуку і щоденно виявляються нашими працівниками. Ми передаємо їх представникам поліції, їх притягують до адмінвідповідальності. Далі ми здійснюємо всі заходи щодо того, аби актуалізувати всі дані особи, і якщо вона підлягає призову та мобілізації, то автоматично проходить військово-лікарську комісію. Якщо стан здоров’я людини дозволяє їй проходити військову службу і вона немає права на відстрочку, то для неї відразу визначається навчальний центр і в подальшому підрозділ, де вона буде нести службу", - пояснює Мороз.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!