В облраді обговорили механізм фінансування проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування


В обласній раді відбулося засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування.

Метою її проведення стало обговорення питань, які стосуються порядку використання бюджетних коштів, початку опального сезону та нового навчального року в умовах воєнного стану, інформує Івано-Франківська обласна рада.

"Всі питання, які ми включили до порядку денного засідання, пов’язані між собою і стосуються фінансування. Адже в умовах воєнного стану не все можна фінансувати. Тому ми запросили представника Казначейства, щоби обговорити з керівниками органів місцевого самоврядування особливості здійснення видатків з місцевих бюджетів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №590, яка регулює порядок використання коштів в умовах воєнного стану", - сказав голова обласної ради Олександр Сич.

Водночас перший заступник голови обласної ради Василь Гладій поінформував керівників територіальних громад області про перспективи реалізації проектів-переможців обласних конкурсів проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування. За його словами, проєкти, які стали переможцями 12-х конкурсів "Краща спортивна громада", "Краща етнокультурна громада" та "Громада кращого довкілля" будуть фінансуватися з обласного бюджету. В той же час кошти на реалізацію проєктів, які стали переможцями обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2021 році, будуть перенесені на наступний бюджетний рік.

Разом з цим фахівці обласної державної адміністрації розповіли про підготовку до опалювального сезону 2022-23 на території області, про готовність закладів освіти Прикарпаття до нового навчального року та про соціальний захист внутрішньо переміщених осіб на території області.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!