В Обсерваторії на Піп Івані йдуть ремонтні та реставраційні роботи


В Обсерваторії на горі Піп Іван виконуються внутрішні ремонтні та зовнішні реставраційні роботи.

Партнери проєкту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC), що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020 застосовують «модульний» підхід – поетапний ремонт приміщень, необхідних для реалізації задекларованих планів. Про це йдеться на сторінці Обсерваторії.

Нагадаємо, концепція запропонована Прикарпатським національним університетом полягає у створенні так званого трансформера, який об’єднає сучасний науково-дослідний центр з базою підготовки фахівців для проведення пошуково-рятувальних операцій.

2 серпня координатор проєкту PIMReC ректор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда та начальник Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький разом із підрядниками-будівельниками оглянули об‘єкт, зроблені у ньому роботи та провели у будівлі Обсерваторії робочу нараду.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!