В ОПОРІ розповіли, як прикарпатські нардепи-мажоритарники рік працювали у ВР


Сьогодні, 4 грудня громадська мережа ОПОРА провела прес-конференцію на тему «Парламентська діяльність народних депутатів з Івано-Франківщини за рік роботи Верховної Ради України 8-го скликання».

За словами координатора мережі Івана Маруняка, за перший рік роботи Верховної ради восьмого скликання в одномандатних округах Івано-Франківської області, 247 разів виступали ініціаторами законотворчих ініціатив. Законотворчі найбільше уваги приділяли питанням податкової і митної політики – 53 рази, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Найменше уваги депутати-мажоритарники з Прикарпаття приділяли питанням інформаційної політики, правам людини та зовнішній політиці.

«Найменшу кількість законотворчих ініціатив власних та у співавторстві з поміж усіх нардепів з Прикарпаття зареєстрував Олександр Шевченко  - тільки 9. Що стосується власних законопроектів, то  найменшу кількість, а саме 3 зареєстрували Олександр Шевченко, Михайло Довбенко та Юрій Соловей», - повідомив Маруняк.

Жодного разу не реєструвалися для виступів на засіданнях Анатолій Дирів – 0, а Олександр Шевченко лише один раз скористався правом виступу. У останнього також найнижчий показник відвідуваності засідань комітету – 63,64%,  із 33 засідань нардеп відвідав 21.

Натомість із депутатськими запитами протягом року роботи у ВР прикарпатські мажоритарники 64 рази звертались з питаннями до посадових осіб та органів влади. Найменшу кількість запитів протягом року подали Ігор Насалик – 2 депутатські запити та Анатолій Дирів – 1.

За даними письмової реєстраціїнайнижчий показник відвідуваності засідань Верховної Ради України в Олександра Шевченка – 63,9%. Протягом року парламентар пропустив 44 засідання Верховної Ради України з 122.

Випадки коли обранці реєструвалися на засіданнях, але не брали участі у голосуванні, притаманні всім народним депутатам обраним у одномандатних виборчих округах Івано-Франківщини. Найвищий показник неучасті у голосуванні в Олександра Шевченка – 25,2%, Юрія Дерев’янка – 24,7%, Ігоря Насалика – 23,9% та Анатолія Диріва – 22%.