В прокуратурі пояснили, як будуть «забирати» землю в Халаменди


На початку тижня Івано-Франківський апеляційний суд відхилив позов Ігоря Халаменди щодо користування земельною ділянкою біля села Рибне.

Як відомо, у лютому Тисменицький районний суд зобов’язав одіозного підприємця Ігоря Халаменду, відомого на прізвисько "Бура" повернути державну землю у власність ДП "Івано-Франківське лісове господарство" та демонтувати паркан. Втім, він не погодився з таким рішенням та подав апеляційну скаргу.

30 червня колегія суддів апеляційного суду вирішила залишити рішення Тисменицького районного суду без змін. Це означає, що з моменту проголошення рішення, тобто від сьогодні, 30 червня, вступило в законну силу рішення Тисменицького районного суду. Відтак, прокуратура Івано-Франківської області має усі законні підстави вимагати виконання рішення суду про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою ДП «Івано-Франківське лісове господарство».

Як повідомили Бліц-Інфо в пресслужбі обласної прокуратури, саме виконання рішення – прерогатива виконавчої служби.

«У п’ятиденний термін після набрання законної сили рішенням суду воно спрямовується у суд першої інстанції. У подальшому прокуратура готує запит на видачу виконавчого листа, який скеровується до суду першої інстанції. Після цього, прокуратура вживає заходів для звернення цього листа до виконання. Його скеровують у державну виконавчу службу (Тисменицький відділ), вони у день отримання повинні відкрити виконавче провадження. Далі, виконавча служба згідно своїх повноважень вживає заходів для задоволення цього судового рішення. А ми зі своєї сторони здійснюємо контроль за повнотою та своєчасністю його виконання. Якщо буде касація, то ми теж будемо відстоювати позицію, яку відстоювали у попередніх двох інстанціях, вже у Верховному суді», - каже речниця прокуратури Юлія Білик.

Читайте такожЗемля лісгоспу в руках криміналітету: Коли 3 гектари лісу в Рибному повернуть державі?

Апеляційний суд зобов’язав Буру повернути землю лісництву

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!