В ЦНАПі розповіли, за якими послугами найчастіше звертаються франківці


319 адмініпослуг, 1200 відвідувачів в день: Івано-Франківський ЦНАП - один з найкращих в Україні.

Про якість отримання адміністративних послуг, їх доступність, переваги цифровізації розповів керівник Івано-Франківського ЦНАПу Богдан Питель, пише Бліц-Інфо з посиланням на сайт міста.

Центр надання адміністративних послуг Івано-Франківська є одним із перших в Україні, відповідно в 2020 році відзначили 10 річницю роботи. Наразі тут доступно 319 адміністративних послуг.

Варто наголосити, що з початку 2021 року ЦНАПом уже надано 70000 адміністративних послуг, це близько 1200 відвідувачів щодня, а отже робота центру є ефективною.

Найбільш популярна послуга - це оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та  оформлення паспорта громадянина України для ID-картки, адже такі послуги і низку інших загальнодержавних послуг може отримати громадянин України  незалежно від місця реєстрації. Не менш популярні - видача посвідчення водія, реєстрація транспортних засобів,  комплексна послуга Е-Малятко.

Перша послуга онлайн стала доступною у 2014 році – надання довідки про перебування на земельному обліку. Наразі доступно 64 послуги, які можна отримати онлайн. Як це відбувається? Насправді все дуже просто: створюється персональний кабінет, за допомогою ЕЦП чи ID-картки відбувається авторизація і людина може замовити ту чи іншу адмінпослугу. Топ-послуга-онлайн – це витяг з Державного земельного кадастру. В 2020 році онлайн-сервісом скористалися 11000 громадян, а це 10-15 %.

Цього року запровадили шеринг документів – прийом цифрових документів через мобільний застосунок Дія. На жаль ця послуга поки недоступна для громадян, які оформляють закордонні паспорти та ID-паспорти, тому що за вимогою, необхідно предявити оригінал документа, що засвідчує особу незалежно від того чи є застосунок Дія.

За рішенням виконавчого комітету міської ради та міського голови Руслана Марцінківа у ЦНАП в режимі онлайн можна замовити послугу на отримання допомоги ФОП та найманими працівниками з міського бюджету.

"На разі працюємо з Державною міграційною службою аби в 2021 році запровадити видачу посвідок на постійне і тимчасове проживання в Україні для іноземців, тобто це теж біометричний документ і в нас для цього є відповідно налаштована система, яка проходить тестування. Сподіваюсь, що найближчим часом цю адмінпослугу надаватиме наш центр. Найближчим часом плануємо відкриття територіальних підрозділів зокрема в таких населених пунктах нашої громади, як Братківці, Узин, Радча. На сьогоднішній день моя ідея - це модернізація Івано-Франківського центру. Він має затверджений власний брендбук і хочеться перетворити його в місце, куди громадяни приходитимуть отримувати адмінпослугу і це не складатиме для них жодного дискомфорту. На разі наші клієнти найбільш задоволені сервісом обслуговування та якістю надання адмінпослуг, тож прагнемо постійно вдосконалювати нашу роботу", - каже Богдан Питель.

Варто зауважити, що Франківський ЦНАП отримав відзнаку Міністерства регіонального розвитку та Ради Європи за зайняте 1 місце в номінації «Кращий ЦНАП України».



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!