В зоні АТО 30 обстрілів за добу: терористи гатять по будинках мирних жителів


За минулу добу бойовики з окупованих територій Донбасу 30 разів відкривали вогонь по позиціях української армії

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook, пише Еспресо.

На Маріупольському напрямку під обстріл з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів та озброєння БТР двічі потрапили опорні пункти у Водяному. Вже об 11-тій годині ночі до обстрілів долучилась і 122 міліметрова артилерія противника. В районі Лебединського гатили з артилерії калібру 122 міліметри, а поблизу Широкиного та Павлополя - зі стрілецької зброї. 

На Донецькому напрямку найбільш напруженою ситуація була в районі Авдіївки. По південних околицях міста протягом шести годин, до опівночі, били з гранатометів і стрілецької зброї, через що ЗСУ довелося відкривати вогонь у відповідь. 

На Луганському напрямку опорні пункти у Кримському, Троїцькому та Катеринівці накрили вогнем з мінометів. Найманці обстріляли позиції у Новоолександрівці та Новозванівці з гранатометів. 

Понад те, вчора бойовики відкривали вогонь по будинках мирнихжителів Водяного. Тут, близько 22 години, окупанти випустили щонайменше 6 мін калібру 120 міліметрів. 

"За минулу добу, незаконні збройні формування 30 разів порушили перемир’я. Двічі ворог застосовував артилерію калібру 122 міліметри, 7 разів - міномети. Сили АТО 18 разів, швидким і точним вогнем у відповідь, припиняли обстріли противника. Внаслідок бойових дій втрат серед українських військових немає", - наголосили у штабі.