Василь Француз: Приємно відкрити сезон із забитого м’яча і перемоги


Захисник "Прикарпаття" Василь Француз був одним із кращих гравців у стартовому турі Першої ліги.

У виїзному матчі з "Минаєм" саме 23-річний центрбек відкрив рахунок на 30-й хвилины, вдало підключившись до позиційної атаки івано-франківців. Надійну гру Француза відзначили два спортивні сайти, включивши цього гравця у символічні збірні 1-го туру чемпіонату...

- Якими були твої емоції, коли ти відкрив рахунок у матчі з "Минаєм"?

- Емоції переповнювали, був дуже радий! Дослухався до порад тренера, пішов на дальню штангу і замкнув її після флангового прострілу. Виходить, опинився у потрібному місці в потрібний час. Як результат – перший м’яч на користь "Прикарпаття". Для мене це було, ніби ейфорія, отак-от відкривати сезон!

- Сама гра з "Минаєм" складалась досить непросто. Коли повірили у загальну перемогу?

- Спочатку була нервозність, хвилювання. І лише коли рахунок став 2:0, нам вдалося його втримати до перерви. У другому таймі також довелось добре попрацювати в захисті. У кількох моментах нас виручив Іван Піцан, згодом Конкольняк вийшов сам-на-сам і міг забивати третій м'яч... Наприкінці, десь на 80-й хвилині, хвилювання почало відступати. А як Худобяк забив втретє, то стало зрозуміло, що перемога за нами!

- Одразу два сайти Sport Arenа і Footboom відзначили твою гру, адже ти увійшов у символічні збірні першого туру...

- Звісно, для мене це стало дуже приємною новиною – таке визнання експертів. Це важлива складова професії, зокрема й футболіста. Коли твою роботу, твою гру оцінюють справедливо. А головне, якщо вона приносить користь рідній команді.

- Це стимул для тебе? Які завдання Василь Француз ставить для себе на цей сезон?

- Так, ця оцінка гри – великий стимул. Не можна йти на спад, треба прогресувати. А завдання – передусім, командні. Якомога більше результату віддати на футбольному полі: і в захисті, і в атаці. Ну і хотілося виконати загальні завдання на сезон – поборотися за 5-6 місце у чемпіонаті. А особисті цілі для мене – на другому плані.

- Побажання вболівальникам перед першою домашньою грою.

- Від усієї команди прошу про підтримку нашого 12-го гравця - прийти на стадіон, додати правильного настрою та атмосфери грі з трибун. А ми будемо працювати для вас і боротись до кінця. Сподіваємось на переможні 3 очки для наших вболівальників!