Верховинець на мотоциклі зачепив дитину і втік з місця ДТП


Водій мотоцикла здійснив наїзд на дитину та покинув місце автопригоди. Поліцейські оперативно розшукали транспортний засіб та керманича. Потерпілу з травмами госпіталізовано до лікарні. Слідчі здійснюють досудове розслідування та встановлюють обставини автопригоди.

3 серпня близько 14:20 до поліцейських надійшло повідомлення про ДТП у Верховині. Поліцейські встановили, що на одній із вулиць населеного пункту мотоцикліст допустив наїзд на малолітню дівчинку-пішохода, а після скоєного втік.

Дитина рухалася в попутному з транспортним засобом напрямку та раптово вибігла на проїжджу частину дороги. Водій, не переконавшись в безпечності маневру обгону, правою частиною транспортного засобу здійснив наїзд на дитину.

У результаті 11-річна мешканка Києва отримала тілесні ушкодження та каретою швидкої медичної допомоги доставлена лікарні. Про це пише пресслужба прикарпатської поліції.

Завдяки розшуковим діям працівники групи реагування патрульної поліції спільно з оперативниками упродовж пів години розшукали винуватця аварії та транспортний засіб у Верховині.

При спілкуванні зі слідчими 27-річний місцевий мешканець пояснив, що злякався і покинув місце дорожньо-транспортної пригоди.

Керманича освідчено на стан сп’яніння - тверезий.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

В разі доведення вини водію загрожує позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

У ході досудового розслідування слідчими призначено ряд експертиз та перевіряють усі обставини автопригоди.

Поліцейські Прикарпаття наголошують кожному учаснику дорожнього руху: якщо сталась аварія – не залишайте постраждалих, негайно телефонуйте медикам та поліції.

Пам’ятайте: завідоме залишення без допомоги людини, яка перебуває в небезпечному для життя стані, є злочином!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!