Верховна Рада підтримала присвоєння звання Героя України Мирославу Симчичу


За звернення до президента проголосувало 238 народних обранців.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Верховна Рада України проголосувала за надання статусу Героя України останньому Сотенному УПА Мирославу Симчичу. За відповідне звернення до президента проголосувало 238 народних обранців.

Із запитом присвоїти звання Героя України з удостоєнням ордену "Золота Зірка" до президента звернулася народна депутатка з фракції "Голос" об’єднання "Справедливість" Наталія Піпа.

"Ми зробили дуже важливий крок, адже він означає підтримку такого рішення парламентом, - зазначила у коментарі журналістці Наталія Піпа. - Тепер ведемо перемовини з Офісом президента, аби Мирослав Симчич ще за життя дочекався присвоєння йому такого високого та важливого звання. Наступний етап — підготовка документів".

За словами пані Наталії, рішення може розглядатися кілька місяців.

"За оптимістичними прогнозами — два місяці, але можуть розтягнути і до півроку, - додає нардепка. - Втім деякі депутати з провладної фракції, вже спілкувалися з Офісом президента і кажуть про підтримку цього рішення з боку ОП. Я ж думаю, що важливим фактором у голосуванні нардепів стало те, що під командуванням пана Мирослава був розбитий загін НКВС, який депортував кримських татар".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!