Влада Прикарпаття обіцяє взяти питання протидії торгівлі людьми в «кулак» і почати працювати


На прес-конференції з презентації звіту про виконання Україною та Прикарпаттям міжнародних стандартів прав людини щодо захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, перший заступник директора департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Володимир Дутчак визнав, що департамент недостатньо виконує роботу щодо протидії торгівлі людьми, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

За його словами, ця проблема необ’їжджена навіть на вищому рівні. На парламентських слуханнях на тему трудової  міграції українців, де був присутній пан Володимир, питання насильства і протидії торгівлі людьми не звучало. Крім того, в області недостатньо фахівців, які б могли займатися цим питанням. Тому здебільшого проводять просвітницьку роботу без наявних фактів. 

«Так визнаю, що робота департаменту освіти науки районних державних адміністрацій та відділу сім’ї та молоді є ще далека і недостатня. Вона як правило зводиться до просвітництва – це випуск буклетів, робота з окремими ЗМІ районного та обласного рівня, публікації в газеті навіть не про факти, а про певні упередження, по профілактиці. Крім того, значна проблема з наявністю фахівців. В управліннях або у відділі  сім’ї та молоді, адже вони здебільшого займаються питаннями багатодітними сім’ями, дітьми сиротами, опікунами формуванням банку даних про дітей з  багатодітних сімей і видачі документів у них є багато роботи», - зазначив Володимир Дутчак.

Що стосується роботи опікунських рад, то вони проводять чимало роботи з профілактики, яка стосується насилля в сім’ях і роблять це систематично – раз на місяць, запевняє чиновник. Проаналізувавши звіт за 2, 5 роки від Всеукраїнської коаліції громадських організацій щодо протидії торгівлі людьми влада обіцяє почати ґрунтовну роботу.

"Найперше ми почнемо з аналізу звіту – це той матеріал на який звернемо увагу.  Можу сказати, що ми вже взялись переглядати програми,  адже в області є потреба формування   цільової програми щодо цієї проблеми. Працюємо  над створенням роботи координаційної ради в області. Тобто маємо на меті пропорційно залучити широке представництво, щоб там були люди від влади, релігійних та громадських організацій. Тут треба дуже добре виступити координатором і взяти це все в кулак. Я думаю ми все це робити будемо» - наголосив Володимир Дутчак.