Водії рейсових автобусів вигрібають сміття зі транспорту на франківські тротуари


Боротьба між мешканцями Франківська і водіями рейсових автобусів, які перетворили середмістя на автостанцію розпочалась дуже давно.

Проте з кожним роком ця неоголошена "війна" набирає обертів. Мешканці міста не бажають миритися з вседозволеністю водіїв, які створюють затори на дорогах та відстоюються на вулицях міста. Проте, як виявилось це не весь перелік порушень зі сторони водіїв.

Франківець Ігор Роп'яник написав у соцмережі Фейсбук про свою боротьбу з невихованим водієм рейсового автобусу, який вирішив викинути сміття просто посеред тротуару.  

"Уявіть собі: виглянув сьогодні у вікно, а автобус (08-98 Івано-Франківськ-Верховина) заїхав на тротуар, залишивши пів метра людям для проходу, і як ви думаєте, для чого? А для того, щоб поприбирати в ньому. Відчинив двері і вигріб мітлою з автобуса сміття: пляшки, паперові обгортки, купу пороху. Просто на тротуар! Безпардонно! Ну добре, що я це побачив, виволік його з автобуса і примусив позбирати (він, зрештою, не протестував)", - розповів чоловік.

Проте за словами чоловіка це не поодинокий випадок. Адже перевізники роблять це регулярно де тільки заманеться.

"Постійно спостерігаю купи сміття, виметених водіями зі своїх автобусів на вулиці Підгірянки, де вони полюбляють зупинятися на відстій. А на Привокзальній площі (навпроти "Вопака" і базарчика) то взагалі і сміття, і витоптані газони, бо водії певного напрямку давно зробили там свою автостанцію. І таких самодіяльних "автостанцій" по місту десятки", - скаржиться Ігор Роп'яник.

Франківець переконаний, що не може ціле місто бути однією великою автостанцією і мусить бути якийсь порядок. На думку Роп'яника лише автобуси міжобласного сполучення мають заїжджати на головну автостанцію, що біля залізничного вокзалу, а заміські - на автостанції (2, 3, 4), що при в'їзді в місто. Адже це логічно і правильно.

"Так, знаю, базарні тітоньки з їхніми клунками такого не схвалять, та й всі інші, хто доїжджає на роботу з навколишніх сіл, теж це не сподобають, бо кожному хочеться, аби їхній сільський автобус розвіз їх по місту просто під двері його роботи. Але так не може бути! По місту має їздити тільки МІСЬКИЙ громадський транспорт. Ми ж хочемо жити в цивілізованому місті, а не в брудному, загазованому і незатишному, чи не так?", - запитує франківець.

Нагадаємо, нещодавно Бліц-Інфо уже писав, що рейсові автобуси перетворили центр Франківська на автостанцію №5.