Волонтери з Чехії подарували альтанку для дітей, яких лікує анімаційна ферма на Прикарпатті


Томаш, Ян, Їржі та Вацлав працювали шість днів під палючим українським сонцем, аби внести свою часточку допомоги анімаційній фермі «Ковчег» , створеній спільними зусиллями БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» та партнерської організації «Архієпархіальний Карітас» міста Оломоуц (Чеська Республіка).

Кожен з чоловіків має у Чехії  безліч обов’язків, роботу та сім’ю, але  вони всім пожертвували і на тиждень  взяли відпустку за власний рахунок, за власний кошт приїхали до Коломиї, аби зробити добру справу –  зробити власними руками альтанку, яка вже прикрасила острівок на озері ферми, повідомили “Вікнам” у прес-службі Благодійного фонду «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії».

Поїхати на море чи до України? Такого вибору перед собою чехи не ставили. Вони в один голос сказали, що просто відпочиваючи, нікому більше користі  не приноситься, аніж собі. В той час пожертвувавши свій час, кошти  і зусилля на добру спільну  справу, отримуєш у десятки разів  більше задоволення ніж, просто марнуючи час на пляжі.

— На сонці більше 30 градусів і  трохи важко, але ми віримо, що кінцевий результат того вартуватиме, — мовив  стомлений Томаш, якого заледве  вдалося відірвати на хвилинку для  розмови. З 8-ї години ранку і до 7-ї години вечора чоловіки безперестанку трудилися. З нічого вони на очах творили шедевр. Матеріал для альтанки шукали скрізь — це різні будівельні відходи.

Для Томаша, Яна, Їржі та Вацлава це вже не перший візит в Україну. Вони допомагали ліквідовувати повінь 2008 року, а також працювали у Лопатині та інших містечках, де реалізовували  маленькі проекти. У Коломиї вони вперше. Чесно зізналися, що поки що міста не бачили, бо з самого ранку  працюють на фермі, а ввечері хочеться просто відпочити.

— Допомога цих чотирьох чоловіків  для нас дуже цінна, — поділився Роман Рєзнік, менеджер проектів БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». — Вони не просто подарували нам альтанку, у яку вклали свій час, кошти та зусилля, але й показали українцям добрий приклад того, як потрібно вміти віддавати часточку себе в ім’я інших людей.

Волонтерський рух в Україні та у Коломиї зокрема ще дуже слабкий. Для його розвитку вкрай необхідні  такі зразки для наслідування, тому благодійний фонд «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» дуже дякує волонтерам з  Чехії за подаровану альтанку та за добрі серця.